Horeca

In de horecabranche heeft u als eigenaar, manager of medewerker van een hotel of restaurant veelal te maken met het welzijn en het vermaak van uw gasten, u bent immers ingesteld voor de gastvrijheid en wilt uw gasten een prettige beleving en een goede indruk achterlaten. Maar hoe zit het eigenlijk met de veiligheid en het welzijn van uw medewerkers en gasten?

Bloemendal Arbo Adviesburo helpt u graag in het adviseren om het zo veilig mogelijk voor uw bedrijf in te richten.

Risico en gevaren in de horeca
Veiligheid in de horeca is van groot belang. Het is immers uw visitekaartje voor uw hotel, restaurant of eetcafé. Alle afdelingen en werkplekken moeten veilig zijn voor uw medewerkers maar ook voor uw gasten.

Elke branche of organisatie heeft zijn specifieke risico’s en daarin is ieder bedrijf uniek. Door te beginnen met een RI&E controle kunnen we ontdekken waar zich de risico’s bevinden in uw bedrijf. Een RI&E ‘Risico -Inventarisatie en -Evaluatie’ is een belangrijk hulpmiddel om risico’s in je bedrijf in kaart te brengen en op te lossen. Het is tevens de basis waarmee je op zoek gaat naar alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s.

Veiligheid in de horeca
Na het evalueren van de risico’s maken we een veiligheidsplan en een stappenplan met maatregelen die nodig zijn om de risico’s te voorkomen of tot het minimum te bepreken.

Bijvoorbeeld, in een restaurantkeuken hebben keukenmedewerkers te maken met vuur waardoor het risico op een keukenbrand of brandschade in hoge mate aanwezig.

Voorkomende risico’s in de horeca zijn:

  • Keukenbrand
  • Brandwonden
  • Snijwonden
  • Geluidsniveau apparatuur
  • Gevaarlijke stoffen
  • Drukapparatuur
  • Stress en werkdruk
  • Zware langdurige lichamelijke belasting

Maar u heeft ook te maken met gasten die aanwezig zijn in of om het horecabedrijf? Hierbij kunnen ook andere situaties ontstaan waaraan gedacht moet worden zoals:

  • Agressie en geweld
  • Overvloedig alcohol en drugs gebruik
  • Hartfalen
  • Verstikking gevaar tijdens het eten

Ons advies voor de horeca
Belangrijke kernpunten zijn de fundering van een goed arbobeleid.

  • RI&E
    Breng je de risico’s in kaart voor je bedrijf en medewerkers. Het maken van een RI&E is verplicht.
  • Plan van aanpak
    Een werkend plan van aanpak met maatregelen om risico’s aan te pakken in een handig online ArboBeheerSysteem.
  • Voorlichting en instructie
    Je werknemers informeren op de arbeidsrisico’s en hoe je deze kan voorkomen of beperken.
  • Preventie medewerker
    Ieder bedrijf moet een preventiemedewerker hebben die de bedrijfsrisico’s kent.
  • Bedrijfshulpverlening (BHV)
    Voor de veiligheid van de horecamedewerkers en voor de gasten moet er bedrijfshulpverleners aanwezig zijn die in gevaarlijke situaties kunnen handelen.
  • Periodiek (jaar) toetsen op veiligheid en training
    Jaarlijks de kennis herhalen/ trainen van de BHV’ers en controle op veilheidsvoorschriften en veiligheid apparatuur testen.

Wij adviseren om ieder jaar een BHV herhalingscursus te volgen.

Veiligheidsproducten voor de horeca
Bloemendal Arbo Adviesburo streeft naar een horecaomgeving waar de veiligheid van uw gasten en medewerker voor u als ondernemer centraal staat. Mede hierdoor stellen wij hoge eisen aan onze veiligheidsproducten en kunnen wij uw hele horecabedrijf voorzien van veiligheidsapparatuur zoals:

  • AED’s
  • EHBO-koffers
  • Blusdekens
  • Brandblussers
  • Rookmelders
  • Brandmeldinstallatie
  • Evacuatie en communicatiemiddelen

Deze producten zijn ook via onze webshop te bestellen.

Vraag nu vrijblijvend advies aan voor uw horecabedrijf!

Wij helpen u graag met een inspectie op locatie met het zogenoemde RI&E ‘Risico – Inventarisatie en -Evaluatie’. Deze inspectie vormt de basis van een goede arbeidsomstandigheden voor uw werknemers maar bied ook de veiligheid voor uw toekomstige gasten in uw horecabedrijf.

Verbeter de veiligheid van uw horecabedrijf met iemand die uw zaken begrijpt. Bij ons heeft u een groot aanbod in verschillende mogelijkheden! Wij leggen het adviesplan graag aan u voor.

Wilt u direct advies voor uw horecabedrijf? En bent u nieuwsgierig naar wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op! Bel ons via 0546 – 646414, stuur ons een e-mail via info@bhvaed.nl of vul onderstaand ons contactformulier in!

Ons team van erkende veiligheid experts helpen uw graag!

 

Contactformulier

Hallo! Kan ik je ergens mee helpen? 0546 - 646 414
Vragen? Veel gestelde vragen! Naar de vragen
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Product afbeelding
  • Artikelnummer
  • Rating
  • Prijs
  • Voorraad
  • Beschikbaarheid
  • Toevoegen aan winkelmand
  • Omschrijving
  • Uitgebreide informatie
  • Weight
  • Afmetingen
  • Specificaties
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Vergelijk