In de horecabranche heeft u als eigenaar, manager of medewerker van een hotel of restaurant veelal te maken met het welzijn en het vermaak van uw gasten, u bent immers ingesteld voor de gastvrijheid en wilt uw gasten een prettige beleving en een goede indruk achterlaten. Maar hoe zit het eigenlijk met de veiligheid en het welzijn van uw medewerkers en gasten?
Bloemendal Arbo Adviesburo helpt u graag in het adviseren om het zo veilig mogelijk voor uw bedrijf in te richten.
Risico en gevaren in de horeca
Veiligheid in de horeca is van groot belang. Het is immers uw visitekaartje voor uw hotel, restaurant of eetcafé. Alle afdelingen en werkplekken moeten veilig zijn voor uw medewerkers maar ook voor uw gasten.
Elke branche of organisatie heeft zijn specifieke risico’s en daarin is ieder bedrijf uniek. Door te beginnen met een RI&E controle kunnen we ontdekken waar zich de risico’s bevinden in uw bedrijf. Een RI&E ‘Risico -Inventarisatie en -Evaluatie’ is een belangrijk hulpmiddel om risico’s in je bedrijf in kaart te brengen en op te lossen. Het is tevens de basis waarmee je op zoek gaat naar alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s.
Veiligheid in de horeca
Na het evalueren van de risico’s maken we een veiligheidsplan en een stappenplan met maatregelen die nodig zijn om de risico’s te voorkomen of tot het minimum te bepreken.
Bijvoorbeeld, in een restaurantkeuken hebben keukenmedewerkers te maken met vuur waardoor het risico op een keukenbrand of brandschade in hoge mate aanwezig.
Voorkomende risico’s in de horeca zijn:
Maar u heeft ook te maken met gasten die aanwezig zijn in of om het horecabedrijf? Hierbij kunnen ook andere situaties ontstaan waaraan gedacht moet worden zoals:
Ons advies voor de horeca
Belangrijke kernpunten zijn de fundering van een goed arbobeleid.
Wij adviseren om ieder jaar een BHV herhalingscursus te volgen.
Veiligheidsproducten voor de horeca
Bloemendal Arbo Adviesburo streeft naar een horecaomgeving waar de veiligheid van uw gasten en medewerker voor u als ondernemer centraal staat. Mede hierdoor stellen wij hoge eisen aan onze veiligheidsproducten en kunnen wij uw hele horecabedrijf voorzien van veiligheidsapparatuur zoals:
Deze producten zijn ook via onze webshop te bestellen.
Wij helpen u graag met een inspectie op locatie met het zogenoemde RI&E ‘Risico – Inventarisatie en -Evaluatie’. Deze inspectie vormt de basis van een goede arbeidsomstandigheden voor uw werknemers maar bied ook de veiligheid voor uw toekomstige gasten in uw horecabedrijf.
Verbeter de veiligheid van uw horecabedrijf met iemand die uw zaken begrijpt. Bij ons heeft u een groot aanbod in verschillende mogelijkheden! Wij leggen het adviesplan graag aan u voor.
Wilt u direct advies voor uw horecabedrijf? En bent u nieuwsgierig naar wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op! Bel ons via 0546 – 646414, stuur ons een e-mail via info@bhvaed.nl of vul onderstaand ons contactformulier in!
Ons team van erkende veiligheid experts helpen uw graag!